Film van de dag

Actors Elizabeth Shue and Nicholas Cage are shown in a scene from their film "Leaving Las Vegas." Shue and Cage received Golden Globe Award nominations December 21 for best performance by an actor and actress in a drama motion picture for their roles in the film

Leaving Las Vegas. Deze film werd indertijd vrij jubelend ontvangen, maar er zijn forse kanttekeningen bij te plaatsen. Regisseur Figgis wilde een realistisch portret schetsen van de relatie tussen prostituee Sera (Elisabeth Shue) en alcoholicus Ben (Nicolas Cage). De gesuggereerde irrationele doodsdrift van de door demonen gekwelde scenarioschrijver Ben verwordt echter tot het cliché van de man die drinkt om zijn kapotte huwelijk te vergeten. De romance die tussen deze twee sociale outcasts ontstaat, is een modern sprookje zonder scherpe randjes. (Mike Figgis, 1995, VS/F/GB), België 1, 23.10-1.00u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg