Bartels Advocaten op rand van faillissement

Het kantoor van vastgoedadvocaat Dion Bartels staat op het punt failliet te gaan. Dinsdag zal de rechtbank in Utrecht zich uitspreken over een faillissementsaanvraag die mede door eigen personeelsleden is ingediend. Dat bevestigde vanmorgen stille bewindvoerder A. van den End.

Hij is twee weken geleden bij het kantoor aangesteld door de Raad van Discipline, nadat Bartels werd geschorst als advocaat wegens onbehoorlijke bedrijfsvoering. Bartels werd een wankele financiële basis van zijn kantoor verweten en hij overtrad volgens de Raad met zijn agressieve wijze van klantenwerving een grens.

Bartels heeft bekendheid gekregen door zijn optreden tegen malafide vastgoedbeleggingsfondsen als Palm Invest. Op zijn website publiceerde hij met regelmaat bedenkingen tegen dergelijke fondsen en hij zocht veelvuldig de publiciteit. Hij riep daarbij gedupeerden op zich te melden. Na betaling van een paar duizend euro trad hij voor hen op. Gisteren werd ook het faillissement van Palm Invest bekendgemaakt.

De behandeling van zaken bij Bartels Advocaten zal voorlopig voortgezet worden. „Wat gedaan moet worden in dossiers, zal worden gedaan”, zei Van den End. Na een eventueel faillissement zullen de advocaten verder contact met cliënten opnemen hoe hun zaken zullen worden voortgezet.

Er is bij het kantoor geen geld meer om het salaris van de medewerkers over de maand november uit te keren, zei Van den End. Bovendien heeft de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar de polis per 1 januari opgezegd, waardoor het kantoor vanaf dan niet meer had kunnen functioneren. Gisteren plaatste het kantoor een mededeling op zijn website over de faillissementsaanvraag. Maar de website is vandaag niet meer toegankelijk. Volgens Van den End heeft het bedrijf dat de site beheert de site gesloten, omdat de rekeningen niet werden betaald.