Amsterdamse officier van justitie bedreigd

WFA84T:BEVEILIGING OFFICIER WILLEMSPARKWEG:AMSTERDAM;19NOV2009-Mobiele beveiligingspost op de Willemsparkweg (+- nr 141). Het zou gaan om officier Sabine Tammes. Zij is namens justitie betrokken bij het grote liquidatieproces dat plaatsvindt in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp, maar volgens het OM hebben de bedreigingen niets met die zaak te maken (bron nu.nl)WFA/om/str.Olivier Middendorp WFA OLIVIER MIDDENDORP

Een Amsterdamse officier van justitie wordt sinds gisteren 24 uur per dag beveiligd vanwege ‘ernstige bedreigingen’. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam gemeld. Het OM zei niet om welke officier het gaat. Een woordvoerder benadrukt dat de bedreiging geen verband houdt met het grote liquidatieproces over een aantal moorden in de Amsterdamse onderwereld, dat in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp plaatsvindt. Voor het huis van de officier in Amsterdam-Zuid is gistermiddag eenobservatiepost van de politie geplaatst. Vermoedelijk hebben de bedreigingen te maken met de zaak tegen drie verdachten van een mislukte liquidatie in Amsterdam-West in augustus van dit jaar. Daarbij werd de 34-jarige Marlon D. in zijn auto beschoten. D. overleefde de schietpartij. Tijdens een zitting in de zaak tegen de drie verdachten legde het OM vorige week vrijdag een verband tussen de schietpartij in Amsterdam-West en twee moordzaken eerder dit jaar. (ANP)