Overige films

Collateral Damage (Andrew Davis, 2002, VS). Actiefilm werd wegens 11 september 2001 later uitgebracht. Arnold Schwarzenegger als brandweerman die vrouw en dochtertje heeft verloren bij terroristische aanslag en het nu eigenhandig met kettingzagen en brandende gasflessen opneemt tegen Zuid-Amerikaanse criminelen. Veronica, 20.30-22.35u.

Notes on a Scandal (Richard Eyre, 2006, Engeland). Perfect gecaste acteursfilm. Judi Dench en Cate Blanchett mogen schitteren in dit psychologische drama over twee leraressen op een middelbare school van bedenkelijk allooi. Dench speelt de oudere, sarcastische Barbara, die als een baksteen valt voor de charmes van nieuwkomer Sheba (Blanchett). Via de dagboekaantekeningen van Barbara volgen we de ontwikkeling in hun verhouding. Maar die aantekeningen blijken drastisch te verschillen van de werkelijke situatie. Ook met Bill Nighy. RTL8, 20.30-22.15u.

Ransom (Ron Howard, 1996, VS). Door en door Amerikaans vehikel voor Mel Gibson levert het zoveelste bewijs dat de burger beter het recht in eigen hand kan nemen. Luchtvaartgigant looft beloning uit voor wie de ontvoerders van zijn kind weet te vinden. Met Gary Sinise als het brein achter de kidnapping. Ook met Rene Russo, Lili Taylor. Veronica, 22.35-0.50u.