Mild en zacht

Het is het behoorlijk zacht voor de tijd van het jaar, morgen zelfs uitzonderlijk zacht met in het zuiden een maximumtemperatuur van 16 of 17 graden. Records zijn het nog niet, maar het komt zeker niet elk jaar voor dat het nog zo zacht is.

De afgelopen jaren schitteren echter in de top-15 van warmste novembermaanden sinds 1901. Op de eerste plaats staat 1994 en ook 2006, 2003, 2002 en 2000 staan op de lijst. Dit jaar is een goede kanshebber op een uiteindelijke tweede plaats.

Vannacht koelt het niet veel verder af dan 7 of 8 graden en dat terwijl het grotendeels helder is. De temperatuur komt niet lager uit doordat de zuidenwind niet echt in kracht afneemt en doordat de aangevoerde lucht afkomstig is van de Spaanse hoogvlaktes.

Ook morgen is dat het geval waardoor het 12 of 13 graden wordt op de Waddeneilanden en 15 of 16 graden in het midden en zuiden van het land. In delen van Noord-Brabant en Limburg is zelfs een graad of 17 mogelijk. Na een zonnige start neemt ’s middags de bewolking toe en later op de dag valt in het westen en noorden een heel klein beetje regen. De zuidwestenwind trekt aan tot kracht 6 aan zee.

Zaterdag is het droog met in het zuiden ook geregeld zon, vanaf zondag volgt opnieuw geregeld regen. Het blijft zacht en zo nu en dan staat er veel wind.