Kort nieuws voorpagina

Karzai: Afghanen regelen binnen vijf jaar zelf veiligheid

Kabul, 19 nov. - De Afghaanse president Karzai wil dat binnen vijf jaar de veiligheid van het land „volledig in handen van de Afghaanse regering” is. De internationale troepen zouden alleen verantwoordelijk blijven voor ondersteuning en opleiding. Pagina 5

Iran wijst nucleair plan IAEA af

Teheran/ Seoul, 19 nov. - De Iraanse regering wil haar voorraad laag-verrijkt uranium niet naar het buitenland overbrengen voor verdere verrijking. Met deze bekendmaking verwierp zij de facto een plan van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) dat zou waarborgen dat Iran niet heimelijk kernwapens ontwikkelt. Pagina 5

Landelijke storing bij Vodafone

Rotterdam, 19 nov. - Een groot deel van de Nederlandse Vodafone-klanten met een mobiele telefoon heeft sinds gisteren last van een storing. In de loop van vandaag waren de problemen nog steeds niet helemaal verholpen. Pagina 13

Bij Air France-KLM 4.500 banen weg

Parijs, 19 nov. - Air France-KLM gaat tot maart volgend jaar 4.500 banen schrappen, na een groter dan verwacht verlies in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar. Pagina 13

Stedelijk Museum blijft langer dicht

Amsterdam, 19 nov. - De geplande opening van het Stedelijk Museum in 2010 gaat waarschijnlijk niet door. De bouw van de nieuwe entree blijkt ingewikkelder dan gedacht. Pagina 9

EU: vergoeding bij vertraagd vliegtuig

Rotterdam, 19 nov. - Vliegpassagiers die met een vertraging van drie uur of meer de plaats van bestemming bereiken, hebben recht op een financiële compensatie van 250 tot 600 euro. Dit heeft het Europees Hof van Justitie bepaald. Pagina 13

Boekestijn weg als Kamerlid VVD

Den Haag, 19 nov. - VVD’er Arend Jan Boekestijn is gisteren afgetreden als Tweede Kamerlid, nadat hij uit de school had geklapt over een bijeenkomst met de koningin. Pagina 2 en 7 (commentaar)

Oefeninterland: 0-0

Heerenveen, 19 nov. - Het Nederlandse voetbalelftal heeft gisteren opnieuw gelijkgespeeld. In Heerenveen eindigde de oefeninterland tegen Paraguay in 0-0. Pagina 11