Kort nieuws Sport

Atletiekfederatie stelt zaak atlete Semenya uit

MONTE CARLO, 19 nov. - De internationale atletiekfederatie IAAF zal zich bij de komende bestuursvergadering – morgen en overmorgen – niet buigen over de zaak rond de Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya. De achttienjarige atlete veroverde bij de wereldkampioenschappen in Berlijn met groot machtvertoon de wereldtitel op de 800 meter. Er werden echter vraagtekens gezet bij haar geslacht. Semenya onderging inmiddels seksetests. Nog niet alle resultaten daarvan zouden volgens de IAAF bekend zijn. Daarnaast praat de overkoepelende atletiekfederatie nog met het Zuid-Afrikaanse ministerie van Sport en de advocaten van Semenya om een oplossing te vinden voor haar deelname aan wedstrijden. Het Zuid-Afrikaanse ministerie van Sport maakte vandaag bekend dat de resultaten van de seksetest niet openbaar worden gemaakt. (ANP)

Roda wil aandelen stadion verkopen

KERKRADE, 19 nov. - Roda JC wil het restant van de aandelen in het Parkstad Limburg Stadion aan de gemeente Kerkrade verkopen. Dat voorstel heeft de club gisteravond in de raadsvergadering van de gemeente Kerkrade ingebracht. Roda JC, dat nog 37 procent van de aandelen in bezit heeft, wil met de verkoop 6 miljoen euro binnenhalen. Roda JC wil dat bedrag gebruiken voor de ambities op voetbalgebied, maatschappelijke projecten en om de exploitatie de komende vier jaar sluitend te maken. Roda JC laat op de website weten dat het de stap heeft gezet om liquiditeitsproblemen af te wenden en om een financieel gezonde toekomst te waarborgen. Na verkoop van de aandelen wil Roda JC het stadion terughuren van de gemeente Kerkrade. (ANP)

Wickmayer, Malisse vechten straf aan

LAUSANNE, 19 nov. - De Belgische tennissers Yanina Wickmayer en Xavier Malisse hebben bij het internationale sporttribunaal CAS beroep aangetekend tegen de schorsing van een jaar die het Vlaams Doping Tribunaal hen begin deze maand oplegde. Dat maakte het CAS gisteren op de website bekend. Het sporttribunaal liet weten binnen vier maanden uitspraak te doen in de zaak. Wickmayer, die dit jaar de halve finales bereikte bij de US Open, had drie keer via de whereabouts verzuimd haar verblijfplaats op te geven aan de antidopinginstanties. Malisse beging die overtreding twee keer, maar miste ook een controle. (ANP)

AZ stapt naar FIFA om Medunjanin

ALKMAAR, 19 nov. - AZ heeft nog altijd geld tegoed van Real Valladolid voor de transfer van Haris Medunjanin. De Spaanse club weigert de tweede termijn van de transfersom te betalen en daarom heeft AZ de zaak aangekaart bij de wereldvoetbalbond FIFA. Dat maakte de landskampioen gisteren bekend. Medunjanin stapte vorig jaar over naar de club uit de Primera Division, naar verluidt voor een transfersom van enkele tonnen. Real Valladolid sprak met AZ af het bedrag in twee termijnen te betalen. De deadline voor de tweede termijn is echter al geruime tijd verstreken. (ANP)

Brons voor Kanis bij WB-wedstrijden

MELBOURNE, 19 nov. - Willy Kanis heeft vandaag brons veroverd op de sprint bij wereldbekerwedstrijden in Melbourne. De Nederlandse baanwielrenster klopte in de strijd om de derde plaats de Britse Kaarle McCulloch. Het goud ging naar de Australische Anna Meares, die in de halve finales Kanis had verslagen. Yvonne Hijgenaar eindigde als zevende. Levi Heimans miste op de individuele achtervolging net een medaille. Hij moest het in de strijd om het brons afleggen tegen Vitalij Sjedov uit Oekraïne. Jesse Sergent won goud, voor de Australiër Dennis Rohan. (ANP)

Gadzuric helpt Bucks aan zege

MILWAUKEE, 19 nov. - Met een assist, een rebound en twee punten heeft de Haagse basketballer Dan Gadzuric gisteravond een kleine bijdrage geleverd aan de zege van Milwaukee Bucks op New Yersey Nets: 99-85. De Nederlander kreeg ruim vijf minuten speeltijd van coach Scott Skiles. Francisco Elson behoorde opnieuw niet tot de selectie van de Bucks. (ANP)