Kort nieuws Economie

Fugro: resultaten lager dan in 2008

Leidschendam, 19 nov. - Advies- en ingenieursbureau Fugro houdt vast aan de eerdere verwachting dat de nettowinst over 2009 lager zal uitvallen dan vorig jaar. Ook de omzet zal naar verwachting omlaag gaan. Dat maakte de bodemonderzoeker vandaag bekend. De nettowinst komt waarschijnlijk uit op circa 260 miljoen euro tegen 283,4 miljoen vorig jaar. De omzet daalt van 2,15 miljard euro naar 2,05 miljard. Eerder dit jaar zei Fugro nog te verwachten dat de omzet gelijk zou blijven. Het lagere resultaat is het gevolg van gedaalde inkomsten bij de divisie Geoscience. (ANP)

BAM voorzichtiger met winstprognose

Bunnik, 19 nov. - Bouwbedrijf BAM heeft in de afgelopen maanden geen verbetering gezien van de marktomstandigheden. Mede daardoor is de winstverwachting voor dit jaar naar beneden bijgesteld. BAM maakte vandaag bekend te rekenen op een nettowinst van ten minste 100 miljoen euro waar drie maanden eerder op 100 tot 120 miljoen euro werd gerekend. De nettowinst over de eerste negen maanden kwam uit op 65,4 miljoen euro in vergelijking met 191,5 miljoen euro in dezelfde periode van vorig jaar. De omzet daalde met 6 procent tot 6 miljard euro. De omzetverwachting voor dit jaar, circa 8,3 miljard euro, blijft staan. (ANP)

Productie van MCI gaat naar Ierland

Montfoort, 19 nov. - MCI, een bedrijf dat onderdelen maakt voor autospiegels, wil de productie overhevelen van Montfoort (Utrecht) naar Ierland. Daardoor verliezen in Nederland 100 mensen hun baan. Dat meldden gisteren FNV Bondgenoten en de CNV Metaal en elektro. Beide bonden willen samen met de ondernemingsraad onderzoeken of het plan redelijk is. (ANP)