6 redenen om uit te gaan

1 zoete films

SuikerZoetFilmfestival

Schiedam. Van 19 t/m 22 nov. Gratis. www.suikerzoetfilmfestival.nl

Tijdens het SuikerZoetFilmfestival kun je gratis genieten van meer dan dertig feelgoodfilms die worden vertoond in bijzondere, monumentale locaties zoals een kerk, pakhuis en trouwzaal. Op het programma staan o.a. Rain Man, Slumdog Millionaire en het recent uitgebrachte Julie and Julia.

2 burlesque

Amsterdams Burlesque Festival

Amsterdam: Casablanca Circus Tent. Van 19 t/m 22 nov. www.amsterdamburlesquefest.com

Meer dan vijftig artiesten uit tien landen treden op in een oude circustent tijdens het eerste vierdaagse Amsterdams Burlesque Festival. Verwacht klassieke striptease en authentieke circusattracties.

3 vrouwenstemmen

Voix de Femmes

Utrecht: RASA. Van 19 t/m 22 nov. Kaarten: 12-20 euro. www.rasa.nl

RASA participeert dit jaar voor het eerst in het internationale festival Voix de Femmes. Naast vrouwelijke musici zijn er documentaires, inleidingen en lezingen. Vanavond o.a. de Syrische zangeres Waed Bouhassoun en Kamilya Jubran uit Palestina.

4 muziekblog/dance

Kits Zonder Blog

Amsterdam: Club Up. Tijd: 21.00u. tot laat. Prijs: 5 euro. www.clubup.nl

Tijdens deze editie van het live muziekblog Kits Zonder Blog vertellen Jan van Tienen (hoofdredacteur VICE) en Roy Avni (oprichter Electronation) over hun nieuwste muzikale ontdekkingen. Daarna dansen met Riptide en Residents: Lustige Lola und Weltschmerz en Excuses.

5 cabaret

Paulien Cornelisse: Dagbraken

Nijmegen: LUX. Tijd: 20.30u. Prijs: 15 euro. www.pauliencornelisse.nl

Paulien Cornelisse schrijft een wekelijkse taalcolumn in deze krant maar is ook cabaretier. Momenteel is ze op tournee met haar programma Dagbraken. Cornelisse observeert het vaak opmerkelijke gedrag van de mens, inclusief zichzelf. Over mensen die ‘ja’ zeggen terwijl ze inademen of ‘ik heb zoiets van’ zeggen bijvoorbeeld.

6 theaterfestival

Breakin’Walls

Amsterdam: Frascati & De Brakke Grond. T/m 21 november. www.breakinwalls.nl

Breakin’Walls is een multidisciplinair festival voor een jong publiek met theater, dans, muziek, literatuur, debat, beeldende kunst en een late night -programmering. Ook is er het onderdeel Writin’Walls, waarbij je theater beleeft terwijl je eet (14 euro inclusief eten of 8,50 euro < 27 jaar).