3 redenen om tv te kijken

1 Festival

IDFA Journaal

Ned. 2, 19.55 - 20.25u. en 00.25 - 00.45u.

Het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) begint vandaag. Iedere avond is er een IDFA Journaal met reportages en interviews.

2 Documentaire

Gooische mannen

Ned. 3, 21.00 - 21.35u.

Portret van Gooise mannen, wier status wordt afgemeten aan het aantal auto’s op hun oprit, de kwaliteit van hun paarden en het aantal echtscheidingen dat ze achter de rug hebben. Als een ‘Gooische Man’ het over een ‘occasion’ heeft, spreekt hij dan over zijn auto of over zijn derde echtgenote? Jessica Villerius kijkt in de belevingswereld van de mannen die de Gouden Kooi van het Gooi draaiende houden.

3 Documentaire

Episode III Enjoy Poverty

Ned. 2, 22.55 - 00.25u.

Schandaalsucces van de vorige editie van documentairefestival IDFA: Enjoy Poverty . In deze documentaire reist kunstenaar Martens per boot met neonteken ‘Enjoy Poverty’ door Congo en stelt pesterig fundamentele vragen. Als armoede een grondstof is die hulpgeld oplevert, waarom profiteren daar dan vooral westerse hulpverleners en journalisten van?

Bekijk de volledige programmagegevens op pagina 27