Vrijdag warm

Na het onstuimige weer van vanmiddag is het morgen en overmorgen rustiger. En vrijdag kan het in het zuiden 18 graden worden, terwijl 8 graden in deze tijd van het jaar normaal is.

Vanavond neemt de wind af met boven land kracht 4, aan zee kracht 6 en in het Waddengebied af en toe nog windkracht 7. Verder klaart het op en is het met minimaal een graad of 8 in Noord-Brabant en Limburg tot 12 graden op Texel ook vannacht zeer zacht.

Morgenochtend zijn het noorden en westen bewolkt tegenover volop zon in de rest van het land. ’s Middags is het overal vrij zonnig, op wat sluierbewolking na. De temperatuur komt op waarden rond 13 graden uit. Er waait een zuidelijke wind met kracht 3 à 4 graden, langs de kust 5 of 6.

Ook vrijdag waait het vrij stevig uit zuid tot zuidwest. Daarmee wordt nog zachtere lucht aangevoerd, waarin de temperaturen oplopen naar 13 graden in het noordelijk kustgebied tot plaatselijk 18 graden in Limburg.

Vrijdag begint met veel zonneschijn, in de loop van de dag komt er vanuit het westen veel bewolking opzetten met vooral in de avond wat regen.

Zaterdag verloopt naar verwachting droog en rustig, maar er is veel bewolking en misschien hangt er eerst mist.

Op zondag vallen er buien en trekt de wind weer aan. Het wordt dit weekend ongeveer 13 graden.