vandaag

In het nieuws:

De Utrechtse rechtbank doet uitspraak in het kort geding dat thuiszorgorganisatie Aveant had aangespannen tegen de gemeente Utrecht. Aveant mag van de gemeente geen thuiszorg meer aanbieden omdat ze niet aan voorwaarden voldoet. 85 procent van het thuiszorgwerk in de gemeente Utrecht wordt door zo’n 1.600 personeelsleden van Aveant gedaan.

Schrijver Cees Nooteboom krijgt in Brussel de Prijs der Nederlandse Letteren uitgereikt door de Belgische koning Albert II.

In Parijs doet een rechtbank uitspraak in de zaak-Erika: oliemaatschappij Total ging vorig jaar in beroep tegen de boete van 375 duizend euro die zij kreeg voor vervuiling, na het zinken van de tanker Erika in 1999.

De Amerikaanse president Obama heeft in Peking een ontmoeting met de Chinese premier, Wen Jiabao.