Sport kort

Ook RBC Roosendaal in financiële nood

ROOSENDAAL. RBC Roosendaal verkeert in een moeilijke financiële situatie. De eerstedivisieclub heeft op korte termijn 300.000 tot 500.000 euro aan extra liquide middelen nodig om aan de betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Dat meldde de Brabantse voetbalclub gisteren. Een door de clubleiding opgezet plan van aanpak moet voor het einde van het jaar resultaat opleveren. Lukt dat niet, dan komt het voortbestaan van betaald voetbal in Roosendaal in gevaar. Eerder kwamen de voetbalclubs RKC Waalwijk, Willem II en Haarlem al in het nieuws door hun problematische situatie. (ANP)

Renner Rebellin moet medaille inleveren

ROME. Het Italiaans olympisch comité CONI heeft gisteren wielrenner Davide Rebellin opgedragen zijn zilveren medaille van de olympische wegwedstrijd in Peking in te leveren. CONI geeft daarmee gevolg aan het besluit van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), dat de plak eerder al opeiste omdat Rebellin in april positief was bevonden. De zege in Peking ging naar de Spanjaard Samuel Sanchez. De Zwitser Fabian Cancellara schuift nu waarschijnlijk door naar de tweede plaats, de Rus Aleksandr Kolobnev komt dan op plaats drie. Rebellin testte in april positief op de epovariant cera. Hij moet ook zijn premie van 75.000 euro voor het zilver terugbetalen aan CONI. (ANP)

Glock naar nieuwe F1-renstal Manor

HAMBURG. Timo Glock rijdt het komende jaar voor het nieuwe Formule 1-team Manor GP. Dat maakte zijn manager Hans-Bernd Kamps gisteren bekend. De Duitse coureur tekende bij de Amerikaanse renstal een contract voor twee jaar. Glock kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Toyota. De Japanse autofabrikant trok zich onlangs terug uit de Formule 1. (ANP)