Overige films

Alexander (Oliver Stone, 2004, VS). Oliver Stone laat Colin Farrell als Alexander de Grote van verovering naar verovering denderen. Zowel aan het hoofd van zijn leger als in de liefde. Stone zou Stone niet zijn als hij geen opzichtige parallellen tussen toen en nu trok. De overeenkomsten met onze huidige oorlog tussen islamitische barbaren en superieure westerlingen worden de kijker flink ingepeperd. Overweldigend is het altijd, mede dankzij de artdirection van Jan Roelfs. Ook met Jared Leto, Val Kilmer, Angelina Jolie, Anthony Hopkins en Ian Beattie.RTL7, 20.30-23.45u.

Return to Paradise (Joseph Ruben, 1998, VS). Aan twee New Yorkers wordt gevraagd het leven van voormalige vakantievriend Joaquin Phoenix te redden door in Maleisië een deel van zijn gevangenisstraf wegens hasjbezit op zich te nemen.RTL8, 20.30-22.35u.

MacArthur (Joseph Sargent, 1977, VS). Grootscheepse en historisch min of meer verantwoorde film over het doen en laten van de omstreden Amerikaanse generaal tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse oorlog. Met Gregory Peck in de titelrol, Dan O’Herlihy als Roosevelt en Ed Flanders als Truman. Inclusief de befaamde afscheidsspeech: ‘Old soldiers never die, they just fade away.’ RTL7, 23.45-2.00u.