op nrcnext.nl

Vooral veel Apeldoorn

Daar gaan we weer: een lijstje over de jaren nul. Marketinguitgeverij AdweekMedia selecteerde de beste Amerikaanse commercials van de afgelopen tien jaar. In twee categorieën: Superbowl en niet-Superbowl. De reclameblokken van de American Football-finale zijn namelijk een showcase voor vaak hele dure reclamespotjes. Wij bedenken intussen een lijst met de beste Nederlandse commercials van de afgelopen tien jaar. De enige logische graadmeter: de winnaars van de Gouden Loeki. Centraal Beheer zit daar vaak tussen. Jouw suggesties zijn ook welkom.

Griepupdate

Eén vraag overheerst deze week, schrijft NRC-redacteur Wim Köhler in zijn griepupdate: heb ik de Mexicaanse griep al gehad? De vraag komt vooral van lezers van de NRC- en next-websites die een oproep hebben gehad om zichzelf of hun kinderen te laten vaccineren, maar vaccinatievrees hebben. Eén ding is duidelijk: na een doorgemaakte echte Mexicaanse griep is vaccinatie zinloos.