Kort nieuws Sport

Ook financiële problemen bij voetbalclub RBC

ROOSENDAAL, 18 nov. - RBC Roosendaal verkeert in een moeilijke financiële situatie. De voetbalclub uit de eerste divisie heeft op korte termijn 300.000 tot 500.000 euro aan extra liquide middelen nodig om aan de betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Dat maakte de Brabantse club gisteren bekend. Een door de clubleiding opgezet plan van aanpak moet voor het einde van het jaar resultaat opleveren. Lukt dat niet, dan komt het voortbestaan van betaald voetbal in Roosendaal in gevaar. In het plan van aanpak zit onder meer een loonoffer van 20 procent van personeel in loondienst, het niet verlengen van enkele aflopende contracten, het voorstel aan crediteuren in te stemmen met slechts een percentage van de vordering en het overige deel om te zetten in sponsoring, aandelen of obligaties. Met de gemeente wil de club onderzoeken of ontwikkeling op de parkeergrond rond het stadion mogelijkheden biedt. Het vertrek van twee of drie spelers in de winterstop zou volgens RBC Roosendaal direct de salarisdruk voor de tweede seizoenshelft verminderen. RBC is niet de enige club in het betaald voetbal die met financiële problemen kampt. Eerder kwamen clubs als RKC Waalwijk, Willem II en Haarlem in het nieuws door hun problematische financiële situatie. (ANP)

Jong Oranje wint met 2-1 van Spanje

ROTTERDAM, 18 nov. - Jong Oranje heeft in de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap van 2011 een belangrijke zege behaald op concurrent Spanje. De ploeg van bondscoach Cor Pot versloeg de Zuid-Europeanen gisteravond in Rotterdam met 2-1. Door de overwinning blijft Nederland na vijf kwalificatieduels aan kop van groep 4 met de volle score van vijftien punten. Erik Falkenburg, middenvelder van Sparta, bracht Jong Oranje na een kwartier op voorsprong. In de tweede helft kopte Feyenoorder Georginio Wijnaldum het tweede doelpunt van Nederland binnen. César Azpilicueta zorgde voor het tegendoelpunt. De groepswinnaar plaatst zich voor de play-offs, waarin zeven tickets zijn te verdienen voor het EK in Denemarken. (ANP)

Ramzi en Rebellin zijn medaille kwijt

LAUSANNE, 18 nov. - De atleet Rashid Ramzi moet zijn gouden medaille inleveren die hij heeft gewonnen bij de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Dat heeft een bron binnen het internationaal olympisch comité IOC vandaag gemeld. Ramzi, winnaar van de 1.500 meter en uitkomend voor Bahrein, werd in april betrapt op doping. Bij Ramzi werden bij een hercontrole sporen van het verboden middel cera gevonden. Gisteren werd al bekend dat het Italiaans olympisch comité CONI wielrenner Davide Rebellin heeft opgedragen zijn zilveren medaille van de wegwedstrijd in Peking in te leveren. Ook Rebellin werd betrapt op het gebruik van epovariant cera. (ANP)

Federer-Del Potro, Djokovic-Nadal

LONDEN, 18 nov. - Roger Federer treft bij de ATP World Tour Finals, de afsluiting van het tennisseizoen in Londen, in de groepsfase de Argentijn Juan Martin del Potro, de Britse thuisspeler Andy Murray en de Spanjaard Fernando Verdasco. Dat is het resultaat van de loting die vandaag in Londen plaatsvond. In september versloeg Del Portro Federer in de finale van de US Open. In groep B komt titelverdediger Novak Djokovic uit. De Serviër neemt het op tegen de Spanjaard Rafael Nadal, de Rus Nikolaj Davidenko en de Zweed Robin Söderling. Die laatste is de vervanger van de geblesseerde Amerikaan Andy Roddick. Het toernooi in de O2 Arena met de best acht tennissers van de wereld begint zondag. (ANP)

Tafeltennis: Heister stopt als teamchef

ZOETERMEER, 18 nov. - Danny Heister stopt medio volgend jaar als bondscoach van de nationale tafeltennisploeg. Hij wordt trainer van de Duitse topclub Borussia Düsseldorf. Dat maakte de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) vandaag bekend. Heister (38) was sinds 2004 actief bij de bond. Na de wereldkampioenschappen voor teams, van 23 tot en met 30 mei in Moskou, vertrekt hij naar Düsseldorf. Hij speelde eerder al voor die club. „Dit is voor mij misschien wel een eenmalige kans”, zei Heister. (ANP)