De directiesecretaris

Den Haag, 12 november 2009. Corne Boot. Foto voor Meetlat-rubriek. Foto: Willem Sluyterman van Loo Sluyterman van Loo, Willem

Corné Boot (36)

Studie: rechten, Erasmus Universiteit Rotterdam (1993-2000)Werk: directiesecretaris bij Delta Netwerkbedrijf BVWoon-werk: dertig minuten autoDraagt: pakAantal uur: veertig, soms iets meerBrutomaandsalaris: 5.700 euro

Wat houdt uw werk in?

„Mijn functie komt voort uit de splitsing van energiebedrijven. Ik werk bij de netbeheerder van Zeeland. We moeten zorgen dat we voldoen aan alle regels, want de Nederlands Mededingingsautoriteit houdt alles scherp in de gaten. Op dit moment ben ik voornamelijk bezig met een roadshow langs alle Zeeuwse gemeenten om te laten zien wat we kunnen.”

Wat heeft u nog aan uw rechtenstudie?

„Alles wat wij doen gebeurt in een sterk gereguleerde markt. Alle regels staan in de elektriciteitswet, een strak keurslijf. Zo moeten wij een nieuw windpark tegen een gereduceerd tarief aansluiten op ons elektriciteitsnetwerk. Daar maken we verlies op. Doordat er veel windparken zijn in Zeeland, komt dat hard aan.”

Waarom deed u zeven jaar over uw studie?

„Ik heb zes maanden stage gelopen bij de gemeente Rotterdam en ik heb een postdoc bij het ministerie van Onderwijs gedaan. Daar zat ik anderhalf jaar bij de directie hbo-strategisch beleid. Het was eigenlijk vooral om mijn afstuderen uit te stellen. Ik heb geleerd dat ik bij zo’n grote organisatie waar veel mensen een dubbele agenda hebben, niet echt op mijn plek ben.”

Wat wilt u in de toekomst doen?

„Deze baan is voor twee jaar. Als de splitsing is afgerond wordt gekeken of mijn functie nog nodig is. Hiervoor was ik freelancer en eigenlijk benader ik deze functie ook op die manier. Het is een grote opdracht en daarna zien we wel weer.”

    • Leendert van der Valk