Boekestijn op de koffie

Het VVD-Kamerlid Boekestijn beleefde een drie keer is scheepsrechtje. Een keer iets idioots gezegd, een keer zijn fractievoorziter afgevallen voor een open microfoon. Nu uit de school geklapt na de groepsvisite van Kamerleden bij de koningin. Einde oefening. Eén nachtmerrie minder.

Het klonk aardig en enthousiast zoals hij de visite beschreef. Vol bewondering over de ingevoerde opvattingen van het staatshoofd. Zie zijn uitspraken na de reclame op RTL Nieuws.

Maar het was een doodzonde. De koningin kan zich niet verdedigen in het openbaar als mensen het niet eens zijn met wat zij zou hebben gezegd. Na de excuses en het vertrek als Kamerlid van Boekestijn laat de RVD weten dat de volgende twee gesprekken met maximaal 50 Kamerleden gewoon doorgaan.

En was het nu nuttig dat de koningin haar zorgen met de Kamerleden deelde? En hebben zij over hun zorgen kunnen praten? Het blijft een apart genre, dit soort gesprekken.

    • Marc Chavannes