Opinie

    • Ik

Bisjkek

Met zorg pakken de dames van het hoofdpostkantoor in Bisjkek, Kirgizië, mijn boeken in. Ik heb ze op mijn reis door de voormalige Sovjet-Unie toch niet nodig. Touw erom heen, klaar om met de trein in een of twee maanden naar Nederland te reizen. Als ik na twee maanden thuis kom, vind ik een briefje

Met zorg pakken de dames van het hoofdpostkantoor in Bisjkek, Kirgizië, mijn boeken in. Ik heb ze op mijn reis door de voormalige Sovjet-Unie toch niet nodig. Touw erom heen, klaar om met de trein in een of twee maanden naar Nederland te reizen.

Als ik na twee maanden thuis kom, vind ik een briefje tussen de stapel met post: „Uw pakket ligt op het postkantoor.” Daar blijken mijn boeken echter onvindbaar. Een telefoontje met TNT brengt opheldering: „Uw pakket lag al drie weken op het postkantoor en is nu retour afzender. Dat is inderdaad het postkantoor in Bisjkek. Tja, zo zijn de regels.”

Bertus Bouwman

    • Ik