5 tegen 5 op 15 bij 30

WFA45T:ARENA 5-A-SIDE:AMSTERDAM;17NOV2009-Opening in de Arena van het `5-A-Side` voetbalveld (oftewel boardingvoetbal),achter het doel aan de noordkant, een primeur in Nederland. 5-A-Side is over komen waaien uit Engeland en wordt gespeeld op een veld van 15 x 30 meter met 5 spelers per team op het veld (max 10 spelers per team). De bal mag via de boarding worden gespeeld. Het boardingveld staat er op verschillende dagen tussen de voetbal wedstrijden in. WFA/om/str.Olivier Middendorp WFA OLIVIER MIDDENDORP

Zelf een potje voetballen in de Amsterdam Arena, het kan sinds gisteren. Maar dan wel 5-a-side boardingvoetbal.

5-a-side?

Dat is gewoon voetbal, maar dan 5 tegen 5 op een veldje ongeveer zo groot als het strafschopgebied (15 bij 30 meter). En het spel is wat sneller doordat de spelers gebruik mogen maken van de boarding. Vooral in Engeland, waar 5-a-side bedacht is, is de voetbalvariant erg populair.

Het boardingveld aan de noordzijde van de Arena, achter het doel op gelijke hoogte met de grasmat, werd gisteren officieel geopend door Bryan Roy.

De voormalig Ajax-voetballer was erg enthousiast, omdat volgens hem 5-a-side „een aantrekkelijke vorm van voetbal is die snelheid en techniek op een leuke manier combineert”.

Bekijk de grootte van het hele veld via nrcnext.nl/links