4 redenen om uit te gaan

1 denkcafé

Revenge of the Nerds!

Rotterdam: Arminius. Tijd: 20.00u. Gratis. www.arminius.nu

Het Rotterdamse Denkcafé wijdt een avond aan het fenomeen van de nerd. Een evolutionair psycholoog en een trendwatcher zullen vanuit hun verschillende disciplines betogen dat nerds bijna altijd mannen met een technische achtergrond zijn, uitleggen waarom we niet zonder nerds kunnen, en ingaan op de vraag wat iemand nou precies tot nerd maakt.

2 muziek

Raul Midón

Utrecht: Tivoli. Tijd: 20.15u. Prijs: 20 euro. www.tivoli.nl

Singer-songwriter Raul Midón uit New York wordt vaak vergeleken met Stevie Wonder – niet alleen omdat hij blind is, maar ook vanwege zijn soulvolle stem en zijn gevoel voor ritme en melodie. Verwacht veel nummers van zijn nieuwe album Synthesis.

3 (cult)film

Stingray Sam

Rotterdam: Worm. Tijd: 21.00u. Entree: 5 euro. www.wormweb.nl

Stingray Sam (VS, 2009) van de Amerikaan Cory McAbee, is zowel comedy als sciencefiction, western en musical. De film bestaat uit zes delen van ongeveer tien minuten en werd gemaakt voor de mobiele telefoon. McAbee speelt een loungezanger op Mars in een bedrijfsmatig georganiseerde, intergalactische toekomst.

4 theater

The Importance of Being Wilde

Utrecht: Theater Kikker. Tijd: 21.00u. www.theaterkikker.nl

Het theatercollectief Jilesen & Jagdewsing brengt aan de hand van de werken en het leven van Oscar Wilde en de huidige maatschappij „een muzikale ‘aanklucht’ tegen de homofobie”. Met hits uit de Britse popgeschiedenis van bands als Softcell, Portishead en Kajagoogoo. Tournee t/m 15 januari (www.mgaonline.nl)