3 redenen om tv te kijken

1 Documentaire

Sweety Maja Braderic

Ned. 3, 20.30-21.55u.

Documentaire over de Nijmeegse scholiere Maja Braderic, die zes jaar geleden door haar vrienden werd gewurgd en in brand gestoken. Aan het woord komt onder andere Nina, de ‘beste vriendin’ van Maja die afwist van de moordplannen en vier maanden voorwaardelijke jeugddetentie kreeg.

2 Reality

De Spaanse Droom

NET 5, 20.30-22.30u.

De laatste aflevering van De Spaanse Droom, waarin koppels strijden om een bed & breakfast in Spanje. Het hele dorp brengt een stem uit op een van de overgebleven stellen. Vanavond wordt bekend welk stel wint (Marco en Susanne of Uko en Lieve) en de bed & breakfast mag gaan runnen.

3 Moreel Dilemma

Return to Paradise

RTL 8, 20.30-22.35u.

De film is wel eens als een omgekeerde Midnight Express omschreven. Een kunstmatige moreel-dilemmafilm waarin aan twee New Yorkers wordt gevraagd het leven van voormalige vakantievriend Joaquin Phoenix te redden door in Maleisië een deel van zijn gevangenisstraf wegens hasjbezit op zich te nemen. Soort remake van Force majeure (Joseph Ruben, 1998).