Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Na aangifte van seksueel misbruik van kinderen zou de directe hulp aan die kinderen slecht geregeld zijn. Slachtofferhulp zou alleen ouders bijstaan, maar niet de kinderen.

Ned.2, 20.25-20.50u.

Netwerk. Hoe is de inenting tegen Mexicaanse griep in andere Europese landen geregeld? Gekeken wordt naar Polen, België en Frankrijk. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/Den Haag vandaag. Een gesprek met Rutger Schimmelpenninck, curator van de DSB Bank; een reportage over het huren van draagmoeders in India (‘Google Baby’), en aandacht voor de aanhouding na 15 jaar van de veroordeelde in de Sneeker moordzaak. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Regisseur John Appel komt vertellen over The Player, de film die hij maakte over zijn gokverslaafde vader. Tafelheer is Martin Simek.Ned.3, 19.30-20.20u.

Pauw & Witteman. Minister voor Wonen, Wijken en Integratie Eberhard van der Laan komt zijn integratieplannen toelichten. En, in verband met de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen, ‘het grote Venlo-debat’, met wethouders en burgers uit Venlo, Huub Stapel, en Paul Wilders (de broer van). Ned.1, 23.05-0.00u.

documentaire

Koppen XL: Mama’s make-over. In de VS is een trend ontstaan om na de zwangerschap en de bevalling een complete ‘make-over’ te ondergaan. Buik, billen en borsten gaan onder het mes om het lichaam van weleer te verkrijgen. Een supermagere zwangerschap, pregorexia, is een nieuwe eetstoornis, beïnvloed door foto’s van bekende sterren voor en na de bevalling. Eén, 21.30-22.00u.

informatief

Horizon: How long is a piece of string? Alan Davies probeert een antwoord op de vraag ‘hoe lang is een stukje touw?’ te vinden. Mathematicus Marcus du Sautoy stelt dat het korte stukje touw oneindig lang kan zijn. En als Davies probeert om zijn touwtje op atoomschaal te meten, dan lijkt de realiteit een illusie en verschijnen er diverse objecten op veel plekken. Uiteindelijk ontdekt Davies dat het meten van zijn stuk touw een zwart gat kan veroorzaken en zo dat het eind van de wereld kan betekenen. BBC 2, 22.00-23.00u.

Hoge bomen: Glenn Audenaert, de superflik. Documentaire over Glenn Audenaert, de eerste directeur van de federale gerechtelijke politie in Brussel. Audenaert is een charismatische en kleurrijke figuur, die de vernieuwde politie symboliseert. Hij moet strikte neutraliteit bewaren, maar hij zit ook stelselmatig in het oog van de storm, die raast tussen traditie en vernieuwing bij de politie.Canvas, 22.10-23.00u.

amusement

IDFA 2009 special. Hanneke Groenteman praat met IDFA-directeur Ally Derks, filmmaker John Appel en recensent Ronald Ockhuysen. De uitzending wordt aangevuld met filmfragmenten. Vanaf 21.30u wordt de roadmovie Pilgr-IMAGE vertoond van Peter en Mira Wintonick, begeleid door een gesprek met de makers. Het Gesprek, 20.00-23.00u.

Dexter. Elfde aflevering van dagelijks uitgezonden serie over psychopathische moordenaar en bloedvlekkenspecialist Dexter Morgan. Detective Oakes, die altijd al argwaan had, vindt dat Dexter zich erg verdacht gedraagt en vraagt zich af of hij wellicht de Ice Truck Killer is. Ned.3, 23.00-0.00u.

Film 2009 with Jonathan Ross. Met aandacht voor The Twilight Saga: New Moon, een romantisch verhaal met vampiers en weerwolven, The Informant, waarin Matt Damon wordt geregisseerd door Steven Soderbergh, en A Serious Man van de gebroeders Coen. Schrijver en regisseur Stephen Poliakoff geeft een toelichting op Glorious 39.BBC 1, 0.25-0.55u.

radio

De Avonden. Om 19.00u een gesprek met Matthijs van Boxsel over zijn boek Domheid voor beginners. De schrijver stelt dat domheid de motor van onze beschaving is. En geen mens is intelligent genoeg om zijn eigen domheid te begrijpen.Radio 6, 19.00-20.00u.

Radio 6 live: Maria Kalaniemi, de koningin van van de Finse accordeon. Kalaniemi’s klassiek geschoolde spel geeft blijk van een grote kennis van verschillende muziektradities. Tijdens dit in 2009 opgenomen concert wordt ze bijgestaan door Pekka Lehti, contrabas. Radio 6, 22.02-23.59u.