Sport kort

Spaanse tennissers Nadal en Verdasco in Davis-Cupfinale

MADRID. Rafael Nadal en Fernando Verdasco keren terug in de Spaanse tennisploeg voor de Davis-Cupfinale tegen Tsjechië in Barcelona begin december. Dat maakte coach Albert Costa gisteren bekend. Beide spelers moesten de halve eindstrijd tegen Israël wegens blessures aan zich voorbij laten gaan. Nadal miste ook de kwartfinale tegen Duitsland. De nummer twee van de wereld ontbrak eveneens bij de eindstrijd van 2008 waarin Spanje de Argentijnen versloeg. Verdasco staat achtste op de wereldranglijst en verzekerde zich afgelopen week van een plaats bij de ATP World Tour Finals, die eind deze maand in Londen plaatsvinden. Tsjechië vertrouwt op twee voormalig toptienspelers, Radek Stepanek (nummer 12) en Tomas Berdych (nummer 20). (ANP)

Squash: Grinham met zwangerschapsverlof

ALMERE. Squashster Natalie Grinham is zwanger en zal voorlopig niet in actie komen. De 31-jarige Nederlandse, die getrouwd is met meervoudig Nederlands squashkampioen Tommy Berden, moest zich door haar zwangerschap vorige maand al terugtrekken uit het toernooi in Hongkong. Ze meldde zich gisteren af voor het toernooi in Doha. Grinham is vastbesloten na de zwangerschap haar rentree te maken. „Ik wil nog één keer een poging wagen om wereldkampioene te worden, zeker aangezien het WK in 2011 wederom in Nederland plaatsvindt”, aldus de huidige nummer drie van de wereld. (ANP)

Wielrenner Cancellara wil werelduurrecord

BERLIJN. Wielrenner Fabian Cancellara heeft zijn zinnen gezet op het werelduurrecord. De Zwitser zei in het Italiaanse blad Bicisport dat dat zijn volgende grote doel is na olympisch goud en de wereldtitel. Een datum of locatie heeft hij nog niet. De Tsjech Ondrej Sosenka is de houder van het record. Hij reed in 2005 in Moskou in 60 minuten 49,7 kilometer. Bij de vrouwen voert Leontien van Moorsel de lijst nog altijd aan met 46,349 km. (ANP)

Bakkal vervangt geblesseerde Sneijder

HEERENVEEN. Wesley Sneijder speelt morgen in Heerenveen niet met het Nederlands elftal tegen Paraguay. De middenvelder van Internazionale is onvoldoende hersteld van de spierverrekking in zijn bovenbeen, die hij vrijdag tijdens de training in Italië opliep. Als vervanger riep bondscoach Bert van Marwijk Otman Bakkal op. De 24-jarige middenvelder van PSV zat nooit eerder bij de selectie. (ANP)

Schotland ontslaat bondscoach Burley

GLASGOW. De Schotse voetbalbond heeft bondscoach George Burley per direct ontslagen. Schotland was ingedeeld in dezelfde poule als Nederland voor de WK-kwalificatie. De Schotten wisten zich echter niet te plaatsen. (ANP)