Overige films

Flodder 3 (Dick Maas, 1995, Nederland). Lamlendige derde bioscoopfilm over de Flodders vertelt het slapst denkbare verhaaltje over de asociale familie in een even chique als hypocriete villawijk. Met Nelly Frijda, Coen van Vrijberghe de Coningh, Tatjana Simic, maar zónder Huub Stapel en René van ’t Hof.RTL7, 20.30-22.50u.

Ocean’s Twelve (Steven Soderbergh, 2004, VS). Vervolg op de fijne kraakfilm Ocean’s Eleven. Sterrencast en regisseur zijn gebleven, het budget steeg van 85 naar 115 miljoen, maar beter is het vervolg niet geworden. Film zit volgepropt met plotwendingen en verrassingen, en meer praat- dan actiescènes, maar de dialogen missen brille. Toch hebben Clooney, Pitt, Gould en Zeta-Jones allemaal eerder bewezen daar wel raad mee te weten. Een deel is in Nederland opgenomen, met een ingenieuze antiekroof aan een Amsterdamse gracht. Wie goed oplet, herkent Jeroen Krabbé als slachtoffer.Veronica, 20.30-23.00u.

Odd Man Out (Carol Reed, 1947, Engeland). Visueel indrukwekkende en spannende thriller, waarin de bij een overval gewonde IRA-activist James Mason de zelfkant van Belfast doorkruist. Brits antwoord op de Amerikaanse film noir en het Franse poëtisch realisme. Morgen, BBC2, 12.05-14.00u., zwart-wit.