Onstuimig

Morgen kan het vooral in het Waddengebied stormen met windkracht 9. Maar ook in de rest van het land zal het onstuimig zijn. Donderdag en vrijdag verlopen een stuk rustiger en droger.

Vanavond komen opklaringen voor, maar later vannacht neemt de bewolking vanuit het westen toe. De zuidwestelijke wind wakkert aan en wordt aan de kust hard, 7 beaufort. Met minimaal 8 graden is de nacht weer zacht.

Morgen koerst een stormdepressie naar de Noordzee die ’s middags bij de Deense westkust wordt verwacht. De regenstoring die aan het lagedrukgebied gekoppeld is, trekt vooral over de noordelijke provincies. Ten zuiden van de grote rivieren blijft het naar verwachting droog en breekt de zon soms door. De meeste wind wordt aan het begin van de middag verwacht met die 9 beaufort in het noordelijk kustgebied. Elders wordt het een windkracht 5 tot 6, aan zee 7 à 8. De temperatuur stijgt naar 12 tot 14 graden, in het zuiden plaatselijk naar 15 graden.

Donderdag profiteren we van een hogedrukgebied boven centraal Europa. Dan neemt de wind af, is het droog en laat de zon zich volop zien, al heeft het noorden misschien eerst nog wolkenvelden. Het wordt een graad of 13. Ook vrijdag is er veel zonneschijn. Pas later die dag volgt vanuit het westen wat regen. Het blijft zacht: in Limburg misschien 17 graden.