Nederland kort

Rapport: minder verkeersdoden door kilometerheffing

DEN HAAG. De invoering van de kilometerheffing maakt het verkeer veiliger en kan, afhankelijk van de gekozen variant, twintig tot veertig verkeersdoden per jaar schelen. Dat staat in een gisteren gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Vooral jonge bestuurders zijn volgens de onderzoekers gevoelig voor de directe kosten van autorijden en zullen de auto naar verwachting vaker laten staan. Juist deze categorie loopt het grootste risico betrokken te raken bij een ongeval. (ANP)

‘Blunderput’ R’dam opnieuw duurder

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. De bouw van de parkeergarage in het Rotterdamse Museumpark valt opnieuw duurder uit. In een gisteravond aan de gemeenteraad verzonden brief spreekt het stadsbestuur van een nieuwe kostenoverschrijding van bijna 5 miljoen euro. Door een opeenstapeling van fouten is de ‘Blunderput’ (1.150 parkeerplaatsen plus waterberging) al ruim tweemaal zoveel gaan kosten als begroot, namelijk 103,4 miljoen euro.

Bejaarde overlijdt na injectie met insuline

LAREN. Een van de elf bejaarden van verpleeghuis Amaris Theodotion die vorige week per ongeluk insuline geïnjecteerd kreeg in plaats van het Mexicaanse griepvaccin, is zondag overleden. Dat heeft het verpleeghuis gisteren bekendgemaakt. Of de bewoner is overleden aan de verkeerde injectie wordt onderzocht. (ANP)