Kort nieuws Voorpagina

IAEA: Iran bouwt mogelijk meer nucleaire fabrieken

Rotterdam, 17 nov. - De bouw van een Iraanse verrijkingsfabriek roept de vraag op of er nog andere nucleaire faciliteiten in aanbouw zijn waarvan het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) niet weet. Pagina 5

Spel jongetje onder invloed weekmaker

Rotterdam, 17 nov. - Jongetjes vertonen in hun spel minder ‘typisch mannelijk’ gedrag, zoals spelen met autootjes, naarmate de moeder tijdens de zwangerschap een hogere concentratie weekmakers in de urine had. Pagina 8

Looneis FNV tussen 1,25 en 2 procent

Rotterdam, 17 nov. - Vakcentrale FNV wil voor 2010 een loonstijging van minimaal 1,25 procent. Ook wil de vakbond in nieuwe cao’s harde afspraken over scholing en werkgelegenheid. Werkgevers die daaraan niet meewerken, kunnen een looneis verwachten van 2 procent. Pagina 13

NOC*NSF wil voorzitter Bolhuis

Rotterdam, 17 nov. - André Bolhuis wordt vanavond tijdens de najaarsvergadering van sportkoepel NOC*NSF voorgedragen als kandidaat-voorzitter. De oud-hockeyinternational is de beoogd opvolger van Erica Terpstra.

Zaak Hoogerheide moet opnieuw

Rotterdam, 17 nov. - De rechtszaak tegen Julien C., de man die in 2006 in Hoogerheide een achtjarig jongetje doodstak, moet over. Dat heeft de Hoge Raad vanmiddag in een arrest bepaald. Pagina 3

Rechter misleid in mensenhandelzaak

Rotterdam, 17 nov. - Vijf verdachten van onder meer vrouwenhandel gaan vrijuit nadat de rechter het OM niet ontvankelijk heeft verklaard. Het OM heeft volgens de rechtbank zoveel vormfouten gemaakt dat verdachten in hun belangen zijn geschaad en de rechtbank is misleid. Pagina 2

GM: steun sneller terugbetalen

Detroit, 17 nov. - De Amerikaanse autofabrikant General Motors wil de 8 miljard dollar die de Amerikaanse en Canadese overheid aan het concern geleend hebben, versneld terugbetalen. Pagina 13

Scheringa Museum

Amsterdam, 17 nov. - De rechtbank heeft vanmorgen het faillissement uitgesproken van DS Art B.V., de vennootschap waarin het Scheringa Museum is ondergebracht. Pagina 9