Kort nieuws Sport

Spaanse tennissers Nadal en Verdasco in finale Davis Cup

MADRID, 17 nov. - Rafael Nadal en Fernando Verdasco keren terug in de Spaanse tennisploeg voor de Davis-Cupfinale tegen Tsjechië in Barcelona begin december. Dat maakte coach Albert Costa gisteren bekend. Beide spelers moesten de halve eindstrijd tegen Israël wegens blessures aan zich voorbij laten gaan. Nadal miste ook de kwartfinale tegen Duitsland. De nummer twee van de wereld ontbrak eveneens bij de eindstrijd van 2008 waarin Spanje de Argentijnen versloeg. Verdasco staat achtste op de wereldranglijst. Tsjechië vertrouwt op twee voormalig toptienspelers. Radek Stepanek en Tomas Berdych zijn nu respectievelijk de nummer 12 en 20 van de wereld. (ANP)

Drie debutanten in hockeyselectie

NIEUWEGEIN, 17 nov. - Bondscoach Michel van den Heuvel heeft vier spelers van Jong Oranje opgenomen in zijn hockeyselectie voor de komende Champions Trophy in Australië. Het toernooi vindt van 28 november tot en met 6 december plaats in Melbourne. Van den Heuvel wil jongere spelers een kans op speeltijd geven. „Daarom heb ik per linie één speler thuis gelaten”, legde hij uit. Hij doelt op de afvallers Guus Vogels, Geert-Jan Derikx, Timme Hoyng en Ronald Brouwer. Voor hen in de plaats komen Klaas Vermeulen, Billy Bakker, Valentin Verga en Robbert Kemperman. De laatste maakte al deel uit van de Nederlandse ploeg bij het Europees kampioenschap deze zomer. (ANP)

Bakkal vervangt Sneijder bij Oranje

HEERENVEEN, 17 nov. - Otman Bakkal (24) is gisteren als debutant toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd van morgen tegen Paraguay. Bondscoach Bert van Marwijk riep de middenvelder van PSV op, nadat Wesley Sneijder onvoldoende hersteld bleek van een blessure die hij vorige week tijdens de training in Italië opliep. Evenals Sneijder is Bakkal een aanvallende middenvelder. Formeel kan hij ook international voor Marokko zijn. Bakkal heeft een dubbel paspoort. (ANP)

Medvedev steuntRussisch elftal

LJUBLJANA, 17 nov. - Dmitri Medvedev brengt morgen volgens persbureau STA een bliksembezoek aan Slovenië, als voetbalsupporter. De Russische president woont de WK-kwalificatiewedstrijd in Maribor bij. Hij zal het nationale elftal aanmoedigen dat onder leiding van bondscoach Guus Hiddink een voorsprong van 2-1 verdedigt tegen de Slovenen. Inzet is deelname aan het WK in Zuid-Afrika. (ANP)

Schotland ontslaat bondscoach Burley

GLASGOW, 17 nov. - De Schotse voetbalbond heeft bondscoach George Burley per direct ontslagen. Schotland was ingedeeld in dezelfde poule als Nederland voor de WK-kwalificatie. De Schotten wisten zich echter niet te kwalificeren voor het mondiale eindtoernooi dat in 2010 plaatsvindt in Zuid-Afrika. Afgelopen weekeinde leed Schotland tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Wales een pijnlijke 3-0 nederlaag. (ANP)

Squashter: rentree na zwangerschap

ALMERE, 17 nov. - Squashster Natalie Grinham is zwanger en zal voorlopig niet in actie komen. De 31-jarige Nederlandse, die getrouwd is met meervoudig Nederlands squashkampioen Tommy Berden, moest zich door haar zwangerschap vorige maand al terugtrekken uit het toernooi in Hongkong. Ze meldde zich gisteren af voor het toernooi in Doha. Grinham is vastbesloten na de zwangerschap haar rentree te maken. (ANP)

Kalou uit selectie Ivoorkust gezet

ABIDJAN, 17 nov. - Salomon Kalou is buiten de selectie van Ivoorkust gelaten door een ruzie met een teamgenoot. De speler van Chelsea deelde op een training voorafgaand aan het gewonnen WK-kwalificatieduel met Guinea (3-0) een schop uit aan Abdoulaye Meite, die zaterdag ook niet in actie kwam. (ANP)