Kort nieuws Economie

Kostenbesparingen helpen Wegener

Apeldoorn, 17 nov. - Wegener heeft de dalende advertentieomzet grotendeels weten te compenseren door kostenbesparingen. Dat maakte de uitgever van regionale bladen als BN/De Stem en De Gelderlander vandaag bekend in een tussentijds handelsbericht over het derde kwartaal. Het bedrijfsresultaat ging met 32 procent omlaag, een minder sterke daling dan in voorgaande kwartalen. De advertentieomzet, die bij veel mediaconcerns al lange tijd aan het dalen is, ging tussen juli en oktober met 21 procent omlaag. (ANP)

EasyJet boekt lagere winst

Londen, 17 nov. - De Britse luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft in het eind september afgesloten boekjaar de nettowinst met 14 procent zien dalen tot 71,2 miljoen pond (80 miljoen euro). De prijsvechter kampte onder meer met hogere brandstofkosten. De omzet steeg wel sterk, met 13 procent tot 2,67 miljard pond. De inkomsten stegen doordat concurrenten hun capaciteit verminderden. EasyJet hield zijn eigen netwerk op peil en behaalde een sterke aanvullende omzet met extra diensten, zoals de verkoop van snacks in de vliegtuigen. (ANP)

Boskalis verhoogt winstverwachting

Papendrecht, 17 nov. - Baggeraar Boskalis heeft de omzet in het derde kwartaal licht zien stijgen ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf verhoogt de winstverwachting voor heel 2009 naar 215 miljoen euro bij een omzet van 2,2 miljard euro. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend bij de publicatie van een tussentijds handelsbericht over het derde kwartaal. Behalve de omzet lag ook de bezetting van de schepen in het derde kwartaal licht hoger dan vorig jaar. Dat is in lijn met het eerste half jaar, aldus Boskalis. (ANP)