Grimmig WK-duel in Soedan

Angst en woede zijn morgen de ingrediënten van de beladen ontmoeting tussen Algerije en Egypte in Soedan. De autoriteiten in Afrika vrezen hevige rellen tussen beide supportersgroepen in Khartoem. Algerije is in alle staten nadat Egypte zaterdag een beslissingswedstrijd afdwong door een omstreden doelpunt in blessuretijd. De tweede treffer (2-0) was vermeend buitenspel. De winnaar van het extra duel plaatst zich voor het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika.

De Algerijnen begonnen zaterdag gehavend aan de strijd. Drie spelers raakten een paar dagen eerder gewond doordat Egyptische fans de spelersbus bekogelden met stenen. „De wedstrijd had niet gespeeld mogen worden”, luidde het oordeel van de Algerijnse middenvelder Khaled Lemmouchia in de Franse sportkrant L'Equipe. Hij speelde de wedstrijd in Caïro met drie hechtingen. De zege van Egypte leidde zaterdag tot talloze incidenten rond het stadion in Caïro, waardoor 32 mensen gewond raakten. (ANP)