'Blunderput' weer duurder

De bouw van de parkeergarage in het Rotterdamse Museumpark valt opnieuw duurder uit. In een gisteravond aan de raad verzonden brief meldt het stadsbestuur dat de kostenoverschrijding ditmaal bijna 5 miljoen euro bedraagt. Oorzaak zijn aanpassingen in het ontwerp ten behoeve van de veiligheid.

Door een opeenstapeling van fouten kost de ‘Blunderput’ (1.150 parkeerplaatsen plus waterberging) de gemeente al ruim tweemaal zoveel als begroot: 103,4 miljoen euro. Een raadsenquête bracht toenmalig wethouder Jeannette Baljeu (VVD) twee jaar geleden aan het wankelen, maar de coalitie gaf haar het voordeel van de twijfel.

Coalitiepartij CDA zegt „ontzet” te zijn. „Alle risico’s leken te zijn afgedekt na talloze rampberekeningen, dus deze mededeling is onbegrijpelijk”, zegt raadslid Beppie Hagenaars. Haar partij gaat het college vragen stellen.

Het stadsbestuur overweegt de extra kosten te verhalen op de aannemer. Een onderzoek moet uitwijzen of de overschrijding binnen het vastgestelde krediet is op te vangen en welke partij verantwoordelijk is voor de tegenvaller. „Ik wil dit tot op de bodem uitgezocht hebben”, zei wethouder Hans Vervat (verkeer en vervoer, PvdA) vanmorgen in een reactie.