7 redenen om uit te gaan

None

1 comedy

Upgrade or Die

Amsterdam: Boom Chicago. Tijd: 20.15u. Entree: 20-24 euro. www.boomchicago.nl

Upgrade or Die, A high tech comedy show about modern life is een interactieve comedyvoorstelling vol improvisatie, sketches, muziek, video en de nieuwste technische snufjes.

2 dans

Conny Janssen danst

Helmond: Speelhuis. Tijd: 20.15u. www.theaterspeelhuis.nl

Choreografe Conny Janssen maakte met negen dansstudenten van Codarts/Rotterdamse Dansacademie de voorstelling Ruis. Zich onderscheiden en ontstijgen aan de ruis van alledag is de droom van deze jongeren, maar angsten en onzekerheden zitten danig in de weg. Tournee t/m 28 nov. (www.connyjanssendanst.nl)

3 toneel

Wachten op Godot

Den Haag: Theater aan het Spui. Tijd: 20.30u. Prijs: 7,50-15 euro. www.theateraanhetspui.nl

Toneelgroep Oostpool speelt twee avonden Wachten op Godot van Samuel Beckett in een uitvoering van regisseur Erik Whien. De voorstelling was uitverkocht, maar omdat deze is verplaatst naar de Grote Zaal zijn er nu extra kaarten beschikbaar.

4 literair

Annelies Verbeke

Amsterdam: Spui25. Tijd: 20.00u. Toegang: gratis, aanmelding verplicht. www.spui25.nl

Een avond met Annelies Verbeke (Dendermonde, 1976) over haar literaire inspiratiebronnen. Arjen Fortuin (NRC-recensent) gaat met haar in gesprek over boeken die belangrijk zijn geweest voor haar schrijverschap en haar nieuwste roman Vissen redden in het bijzonder. Acteurs Daan Weddepohl en Karlijn Smit dragen door Annelies Verbeke gekozen fragmenten voor.

5 muziek

Chris Chameleon

Den Haag: Theater de Regentes. Tijd: 20.30u. Entree: 17,50 euro. www.deregentes.nl

Singer-songwriter en acteur Chris Chameleon (1971) is in zijn thuisland Zuid-Afrika een beroemdheid. De vroegere frontman van punkband Boo! zingt zowel in het Engels als in het Zuid-Afrikaans en heeft een stembereik van vier octaven.

6 fotografie

United States 1970-1975

Rotterdam: Kunsthal. T/m 10 jan. www.kunsthal.nl

Met de foto’s van de Deense fotograaf Jacob Holdt presenteert de Kunsthal een tijdsbeeld van de jaren zeventig in de Verenigde Staten. Van 1970 tot 1975 reist Holdt kriskras door het land en maakt aangrijpende portretten van mensen die aan de onderkant van de maatschappij leven. Ruim tachtig foto’s en een diavoorstelling laten een samenleving zien waar armoede, angst, eenzaamheid en geweld overheersen.

7 theater

LOLA van Het Syndicaat

Amsterdam: Brakke Grond Rode zaal. Van 17 t/m 21 nov, 19.30u. www.theaterfrascati.nl

Het Syndicaat speelt de voorstelling Lola, een tekst van de jonge toneelschrijver Jibbe Willems (1977). Zijn bloemrijke, pornografische poëzie ademt verlangen en doet de personages veranderen in dieren die elkaar bespringen, opvreten en verschalken.