5 redenen om tv te kijken

1 Vervolg

Ocean’s Twelve

Veronica, 20.30-23.00u.

Ocean’s Eleven was een fijne film over een kraak met een sterrencast. De cast is gebleven, Soderbergh voerde weer de regie en het budget steeg van 85 miljoen naar 115 miljoen dollar, maar beter is het vervolg niet geworden. Er zitten meer praat- dan actiescènes in, maar de dialogen missen brille. Voor Nederlandse kijkers heeft de film een attractie: een deel is hier opgenomen, met een ingenieuze antiekroof aan een Amsterdamse gracht. Wie goed oplet, herkent Jeroen Krabbé als slachtoffer. (Steven Soderbergh, 2004)

2 Drama

Floor Faber

Net 5, 20.30-21.00u.

Afl.: Maak van je crisis een kans. Floor probeert een evenement in de Books & Bagels tot een succes te maken. Ondertussen is Gerard druk bezig Gina’s ambities in toom te houden en is Martijn geveld door een abces in zijn kies. Met: Georgina Verbaan, Daniel Boissevain, Teun Kuilboer e.a.

3 Geschiedenis

History’s conspiracies – The Roswell incident

National Geographic, 21.00-22.00u.

Documentaireserie. Nadat in 1947 in New Mexico een vreemd voorwerp werd aangetroffen, gingen de geruchten over ufo’s als een lopend vuurtje rond. Volgens velen heeft de Amerikaanse regering nog altijd iets te verbergen.

4 Reportage

Louis Theroux: A place for paedophiles

Canvas, 21.10-22.10u.

Louis Theroux gaat naar het Coalinga Mental Hospital in Californië, waar zo’n vijfhonderd veroordeelde pedofielen zitten. Ze hadden de keuze tussen permanente opsluiting of levenslange therapie. Maar helpt dit laatste?

5 Actie

Gotcha!

RTL 7, 22.50-00.50u.

Lichtgewicht jongensboekmengsel van komedie en spionagethriller. Student Anthony Edwards wordt in Parijs verleid door Tsjechische immigrante Linda Fiorentino en raakt verwikkeld in spionage-intrige rond de Berlijnse Muur. (Jeff Kanew, 1985)