Zachte lucht

De zuidwestenwind voert de hele week zeer zachte lucht aan, met dagelijks temperaturen boven de 10 graden. Zelfs ’s nachts zien we vaak temperaturen in de buurt van de 10 graden. De zuidwestenwind wordt veroorzaakt door lagedrukgebieden op de Oceaan en soms ook boven Ierland en Schotland. Noodweer was het tijdens het weekend op de Britse Eilanden. Ten minste vier personen kwamen daar om het leven.

Vannacht is het op veel plaatsen droog, alleen aan de kust kan een bui vallen. De nacht is zacht met minimumtemperaturen van 10 graden.

Morgen trekken wolkenvelden over, ’s middags komt de zon. In de kustprovincies kan een bui vallen, elders blijft het droog. Bij een meest matige zuidwestenwind wordt het een graad of 13. Woensdag ligt een actief front over het noorden van het land. Daar kan het langdurig regenen bij een harde en op de Wadden mogelijk stormachtige zuidwestenwind. In het midden en zuiden valt weinig of geen regen, maar waait het wel stevig. De temperaturen lopen op tot een graad of 13.

Donderdag en vrijdag komt het weer tijdelijk meer onder invloed te staan van een hogedrukgebied boven Centraal-Europa. Het is droog met flinke zonnige perioden. Temperaturen tot rond 15 graden maken het mooie weerbeeld compleet.

Zaterdag gaat het weer regenen.