vandaag

In het nieuws:

De Amerikaanse president Obama gaat in Sjanghai in discussie met Chinese studenten. Hij beantwoordt daarbij vragen die via internet zijn gesteld. Daarna reist hij door naar Peking, waar morgen een ontmoeting met president Hu Jintao gepland staat.

Bekijk de discussie op whitehouse.gov/live

Het proces tegen het mediabedrijf Mediaset van de Italiaanse premier Berlusconi wordt hervat, nu de wet die zijn onschendbaarheid garandeerde is teruggedraaid. Het proces draait onder andere om belastingfraude.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA lanceert ruimteshuttle Atlantis, dat het International Space Station moet voorzien van nieuwe voorraad.

De musical The Full Monty gaat in première in de Stadsschouwburg Haarlem.

In Rome begint een conferentie van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN. De organisatie wil dat rijke landen meer hulp gaan bieden bij de ontwikkeling van een stabiele landbouw- en visserijsector in arme landen, in plaats van voedselhulp.