Oproep Obama: laat Suu Kyi vrij

De Amerikaanse president Obama heeft gisteren opnieuw de militaire regering van Birma opgeroepen oppositieleider Aung San Suu Kyi vrij te laten. Hij deed dat in Singapore, bij een ontmoeting met de leiders van ASEAN, een samenwerkingsverband van tien Zuidoost-Aziatische landen. Het is de eerste keer dat een Amerikaanse president met ASEAN praat, een omstreden organisatie vanwege het lidmaatschap van Birma, dat sinds 1962 met harde hand wordt geregeerd door een junta. Generaal Thein Sein, leider van die junta, was ook op de bijeenkomst aanwezig. Het Witte Huis laat weten dat Obama niet persoonlijk met Thein Sein sprak. (AP, Reuters)

Rectificaties / gerectificeerd

Correcties & aanvullingen

In het bericht ‘Oproep Obama: laat Suu Kyi vrij’ (16 november, pagina 3) staat dat generaal Thein Sein leider is van de Birmese junta. De werkelijke leider is generaal Than Shwe. Thein Sein is officieel premier van Birma.