Kort nieuws Sport

Schaatsster van 13 mag van bond geen wedstrijden rijden

HEERENVEEN, 16 nov. - De Nederlandse schaatsbond KNSB heeft de 13-jarige Dominique Lommers voorlopig verboden deel te nemen aan wedstrijden. Die schorsing is haar opgelegd, omdat haar ouders nog geen schriftelijke toestemming hebben geven voor het meewerken aan eventuele dopingcontroles. Lommers werd eind vorige maand door de Dopingautoriteit verplicht haar whereabouts op te geven. Ze moet voor elke dag een tijdstip en locatie doorgeven waarop ze beschikbaar is voor een dopingcontrole. Het is een uitzonderlijke maatregel voor zo’n jonge schaatsster. De instantie voelde zich echter daartoe verplicht, mede omdat haar broer Wesley een schorsing van twee jaar boven het hoofd hangt nadat bij hem begin dit jaar een extreem hoge nandrolonwaarde werd gevonden. (ANP)

Vloet nieuwe hoofdtrainer NEC

NIJMEGEN, 16 nov. - Wiljan Vloet is de nieuwe hoofdtrainer van voetbalclub NEC. De 47-jarige Brabander volgt Dwight Lodeweges op, die vorige maand opstapte bij de huidige nummer zeventien van de eredivisie. Vloet tekent een contract voor tweeënhalf jaar. De voormalige hoofdtrainer van FC Den Bosch, Roda JC, Sparta Rotterdam en ADO Den Haag was bij PSV hoofd jeugdopleiding. (ANP)

Zevende bokstitel Filippijn Pacquiao

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 16 nov. - De Filippijnse bokser Manny Pacquiao heeft zaterdag met zijn zege op Miguel Cotto uit Puerto Rico zijn zevende wereldtitel in zeven verschillende gewichtsklasses veroverd, een record. Cotto was titelverdediger in het weltergewicht, bij de boksbond WBO. De scheidsrechter maakte in de twaalfde ronde een einde aan het gevecht in Las Vegas, in het voordeel van ‘Pacman’.

Schreuder zwemt een wereldrecord

BERLIJN, 16 nov. - De wereldbekerwedstrijden zwemmen in Berlijn (kortebaan) hebben dit weekeinde zestien wereldrecords opgeleverd, een record. De laatste mondiale toptijd kwam gistermiddag op naam van Hinkelien Schreuder, die op de 100 meter wisselslag imponeerde met een tijd van 57,74 seconden. De Japanse rugslagspecialiste Shiho Sakai zwom wereldrecords op de 100 en 200 meter: 55,23 en 2.00,18. (ANP)

Golfer Derksen derde in Hongkong

HONGKONG, 16 nov. - Golfer Robert-Jan Derksen heeft de Hongkong Open niet op zijn naam kunnen schrijven. Hij had gisteren 68 slagen nodig in de slotronde en zakte met een totaal van 264 slagen van de tweede naar de derde plaats: goed voor een cheque van 105.000 dollar. Winnaar was de Fransman Gregory Bourdy met een totaal van 261 slagen. (ANP)

Haase strandt in halve finales Jersey

JERSEY, 16 nov. - Tennisser Robin Haase heeft zijn rentree in het tenniscircuit niet kunnen bekronen met een finaleplaats bij het challengertoernooi op Jersey. De 22-jarige Nederlander moest in de halve finales op het Kanaaleiland buigen voor de Fransman Stephane Robert: 5-7 en 2-6. (ANP)

Weer arbitragezaak

ZWOLLE, 16 nov. - Trainer Jan Everse gaat na zijn ontslag bij FC Zwolle weer naar de arbitragecommissie van de KNVB. In april vocht Everse een ontslag bij de club al eens met succes aan. (ANP)