Kort nieuws Binnenland

Wilders mee met Kamercommissie naar Turkije

Door een onzer redacteuren

Den Haag, 16 nov. - PVV-fractievoorzitter Geert Wilders gaat begin januari mee met de Tweede Kamercommissie voor Europese Zaken op werkbezoek aan Turkije. Hij wil tijdens de reis vooral zijn bezwaren tegen het voorgenomen Turkse lidmaatschap van de Europese Unie kenbaar maken. Wilders neemt de plaats in van het PVV-Kamerlid Van Roon die vast lid is van de Kamercommissie. Commissievoorzitter Harm Evert Waalkens (PvdA) vindt het „prima” dat Wilders meegaat. „Het wordt voor onze gesprekspartners in Turkije interessanter als er iemand in de delegatie zit die mordicus tegen de toetreding van Turkije is”, zegt hij. „Daardoor komt er meer scherpte in de wisseling van argumenten.” Tijdens het bezoek worden gesprekken gevoerd met onder anderen regeringsvertegenwoordigers en parlementariërs.

Twee agenten mishandeld

Door onze correspondent

Leeuwarden, 16 nov. - Twee agenten van de Friese politie zijn zaterdagnacht mishandeld door een 32-jarige Harlinger bij het centrum van Leeuwarden. Een 33-jarige agente ligt met een schedelbasisfractuur en een hersenkneuzing in het UMCG in Groningen. Ze is buiten levensgevaar. De man reed slingerend over de weg en werd staande gehouden. Daarop volgde een handgemeen met de agenten.

Drie man dood bij ongeval na roof

Maarsbergen, 16 nov. - Een groepje van vijf Britse mannen is zaterdagochtend met hun auto op de A12 over de kop geslagen na een vermoedelijke overval op een pinautomaat in het Gelderse Driel. Een 25-jarige man overleed ter plekke. Twee mannen overleden in het weekend. De overige twee liggen nog in het ziekenhuis, zo liet de politie weten. In de auto werden enkele duizenden euro’s aangetroffen. (ANP)