Judoka Zwiers heeft meeste Nederlandse titels

Judoka Claudia Zwiers (35) heeft zaterdag in Topsportcentrum Rotterdam voor de twaalfde keer de Nederlandse titel behaald. Ze is daarmee de oudste nationaal kampioene in de geschiedenis. Ook won geen enkele vrouwelijke judoka zo veel NK’s als zij.

Zwiers, moeder van de 11-jarige Demi, versloeg in de finale van de gewichtsklasse tot 78 kilogram de vijftien jaar jongere Iris Lemmen. Daarvoor won de judoka van het Haarlemse Kenamju van de tieners Martine Demkes en Inge Ekenhorst. Marhinde Verkerk, die dit jaar wereldkampioen werd in dezelfde klasse, deed niet mee.

Bij de mannen behaalden Dennis van der Geest en Mark Huizinga (beiden gestopt) de meeste nationale titels. Guillaume Elmont nadert hun record, nadat hij in oktober zijn negende NK won.