Film van de dag

CHRISTIAN BALE as Batman in Warner Bros. Pictures' "Batman Begins." PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION. James, David

Batman Begins. Deze film levert wat superheldensaga’s moeten leveren – de wereld wordt bedreigd, de wereld wordt gered – en doet dat op een wijze die alleen origineel kan zijn door wat eraan voorafging. Na de vrolijke camp van de televisieserie en de uitzinnige vormgeving van de films van Tim Burton koos Christopher Nolan ervoor gewoon te doen. Hij maakte een realistische Batman. Die aanpak klinkt door in de decors en in de technische snufjes. Het uiterlijk van Batman Begins staat daarmee het verst af van de strip waarin Batman in 1939 echt begon en de film is eerder een psychologisch drama dan een actiefilm. (Christopher Nolan, 2005, VS), SBS 6, 20.30-23.15u.