Djokovic zegeviert in Parijs

Novak Djokovic heeft gisteren het Masterstoernooi van Parijs gewonnen. De Servische tennisser won in de finale in drie sets van de als vijftiende geplaatste Fransman Gaël Monfils. Het werd 6-2 5-7 7-6 (3) voor Djokovic, die als derde was geplaatst.

Voor Djokovic was het een primeur. Na vier nederlagen in finales was het zijn eerste zege in een toernooi in de Masters Series. Volgende week in Londen wacht hem de ATP Tour World Final.

Gebrand op zijn eerste Masters-titel leek Djokovic gisteren probleemloos te winnen. In de tweede set stond hij met 3-0 voor, maar op dat moment begon Monfils te scoren. Met 5-7 dwong de Fransman een beslissende set af, waarin opnieuw Djokovic ruim voor kwam te staan (4-1). Verder dan het afdwingen van een tiebreak kwam Monfils deze keer niet: 7-6 (3).

Djokovic heeft de afgelopen weken flink gewonnen aan zelfvertrouwen. Vorige week zegevierde hij in het ATP-toernooi van Bazel, waarin hij de Zwitserse wereldranglijstaanvoerder Roger Federer versloeg.

Zaterdag won hij in Parijs bovendien van die andere tennisgrootheid, de Spanjaard Rafael Nadal.

(ANP)