5 redenen om tv te kijken

1 finale

Benelux’ Next Topmodel

RTL5, 20.30-22.00u.

De finale van de omstreden modellenwedstrijd gaat tussen de Vlaamse Maxime en de Nederlandse Denise en Rosalinde. De finales van Hollands Next Topmodel waren vaak wat tenenkrommend, met modellen die op het podium hun niet al te hoogstaande kunstjes moesten vertonen. Wellicht wordt deze Vlaams/Nederlandse versie anders.

2 film

Batman begins

SBS6, 20.30-23.15u.

Deze film levert wat superheldensagen moeten leveren – de wereld wordt bedreigd, de wereld wordt gered – en kan daarin alleen origineel zijn door wat eraan voorafging. Na de vrolijke camp van de televisieserie en de uitzinnige vormgeving van de films van Tim Burton, koos Christopher Nolan ervoor gewoon te doen. (Christopher Nolan, 2005)

3 docu

Tegenlicht: Trade Mark 2010

Ned.2, 20.55-22.55u.

Op 11 juni 2010 begint in Zuid-Afrika het wereldkampioenschap voetbal, het eerste op het Afrikaanse continent. Voor zulke mega-sportgebeurtenissen hebben ontwikkelingslanden wat betreft stadions en infrastructuur een grotere achterstand in te halen dan gastlanden in Europa of Noord-Amerika. Om de nominatie te winnen werden de kosten dramatisch onderschat en de opbrengst juist schromelijk overschat.

4 reportage

Lauren verslaat

Veronica, 22.25-23.15u.

Herhaling van de meest spectaculaire en onverantwoord gevaarlijke aflevering van Lauren Versters reportageprogramma.

5 docu

Dokument: Verloren band

Ned.2, 22.55-23.40u.

De ouders van Frénk van der Linden scheidden veertig jaar geleden van elkaar. Als zijn moeder Alzheimer krijgt doet Van der Linden een laatste poging tot verzoening.