Volgende week in NRC Handelsblad

Liverpool's Ryan Babel (top) celebrates with Dirk Kuyt after scoring during their English Premier League soccer match against Hull City at Anfield in Liverpool, northern England, September 26, 2009. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN SPORT SOCCER IMAGES OF THE DAY) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 REUTERS

Dinsdag

Op de sportpagina een interview met voetballer Ryan Babel. Hij is opgenomen in de selectie voor de oefeninterlands die het Nederlands elftal deze week speelt tegen Italië (vanavond) en Paraguay (woensdag). Babel is spits bij Liverpool – waar hij vooral op de bank zit.

Woensdag

Op de filmpagina een recensie van Das Weisse Band van de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke. De film, in zwart-wit, gaat donderdag in première. Hij speelt zich af in een protestants dorp in 1913 en won in mei een Gouden Palm in Cannes. NRC Handelsblad schreef toen: „De film ademt existentiële wanhoop die doet denken aan de films van Bergman, maar ontbeert diens mededogen.”

Vrijdag

In de bijlage Boeken bespreekt Hafid Bouazza de postume, onvoltooide roman The Original of Laura die Vladimir Nabokov dertig jaar geleden schreef.

Zaterdag

In het Weekblad: het Gooise dorp Laren telt vele vermogende inwoners. Ze zoeken elkaar op, maar zitten elkaar ook in de weg, bijvoorbeeld bij bouwplannen. De sloop van villa De Zonnehoek is stilgelegd en de notaris moet van de rechter de trampoline in zijn tuin verplaatsen.

Onderwerpen onder voorbehoud.