selectie

informatief

Lichtpunt. Korte film van Bram Claus over het werven van arbeiders in de Antwerpse havens. En een interview met Christine Van Den Wyngaert. In de jaren 60 zong ze nog protestliederen met Ferre Grignard, sinds 2005 was ze rechter bij het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag. Onlangs is ze benoemd tot rechter bij het Internationaal Strafhof. Eén, 9.00-10.00u en Canvas, 23.55-1.00u.

Zembla: Procederen tot je er bij neervalt. Wie tegen de overheid procedeert en wint heeft vaak pech: die overheid trekt zich nogal eens niets aan van een gerechtelijk vonnis. Vanavond ter illustratie onder meer de zaak van een pomphouder die na talloze gewonnen procedures al zeventien jaar wacht op schadevergoeding. Ned.1, 21,50-22.30u.

amusement

Garrow’s Law. Derde aflevering van vierdelige historische advocatenserie over Sir William Garrow, die eind achttiende eeuw in de Old Bailey het kruisverhoor tot kunst verhief, zodoende vele hopeloze zaken won en daarmee een legendarische reputatie verwierf. Met Andrew Buchan als Garrow en Lyndsey Marshal als romantic interest Lady Sarah.BBC 1, 22.00-23.00u.

Top Gear. Eerste van nieuwe serie afleveringen. Met een Aston Martin DBS Volante, Ferrari California en Lamborghini Gallardo Spyder in Roemenië op de ‘greatest road in the world’. En een vergelijkende test tussen de BMW 760i en de Mercedes S63 AMG. BBC 2, 22.00-23.00u.

Miranda. Nieuwe komische serie rond comédienne Miranda Hart, die de afgelopen jaren al te zien was als schoonmaakster Barbara in Not Going Out van Lee Mack. Met haar lengte van 1,85 meter wordt de bonkige Miranda nogal eens aangesproken met ‘sir’. Als ze een afspraakje heeft met een jeugdvriend waagt ze zich aan een make-over, maar die gaat niet helemaal volgens plan.BBC 2, 23.00-23.30u.

sport

Schaatsen: World Cup. Vanuit Heerenveen een verslag van de 1000 meter en de ploegenachtervolgingen, mannen en vrouwen.Ned.1, 12.55-17.50u.

radio

Roots. Registratie van het concert dat The Band of Heathens gaf tijdens het Take Root Festival in Groningen vorige maand.Radio 6, 20.02-20.59u.