Samsom tegen de waterlinie

Diederik Samsom, energiespecialist in de PvdA-fractie twittert met een hoorbare zucht over m’n rubriek (hieronder) die ingaat op de aankoop van Eon door Tennet. Chavannes zet in NRC weer vraagtekens bij internationalisering van de energievoorziening. Alsof we die vanachter de waterlinie oplossen! Het mooie van Twitter is dat je maar 140 tekens hoeft in te

Diederik Samsom, energiespecialist in de PvdA-fractie twittert met een hoorbare zucht over m’n rubriek (hieronder) die ingaat op de aankoop van Eon door Tennet.

Chavannes zet in NRC weer vraagtekens bij internationalisering van de energievoorziening. Alsof we die vanachter de waterlinie oplossen!

Het mooie van Twitter is dat je maar 140 tekens hoeft in te vullen. Dan kan je iemand net geborneerd nationalisme aanwrijven en hoef je verdere vragen niet te beantwoorden.

Verkoop van Essent en Nuon was ook internationalisering, begrijp ik nu, het doorprikken van die muffe Waterlinie. Internationalisering is prachtig, maar een even vaag begrip als solidariteit.

Samsom wil met energie allerlei dingen die veel mensen willen: duurzaam en betaalbaar bijvoorbeeld. Mee eens, maar hij gaat zelden in de vraag wat de beste koers is voor een klein land dat grote buren heeft die hun eigen belang scherp in de gaten houden. Zie ook de opmerkingen van Scheepbouwer hieronder.

Ik denk dat grote nationale spelers en allianties met gelijkgezinden in het buitenland op dit gebied verstandiger zijn dan uitverkoop van je energieleveranciers voor de internationale muziek uit of Calimero-aankopen zoals Tennet/Eon.

    • Marc Chavannes