Ruzie om boedel DSB

De twee grootste stichtingen voor gedupeerden bij de failliete DSB Bank willen voorlopig geen volmachten overdragen, zo hebben ze gisteren laten weten.

De curatoren van DSB wilden maandag praten over de overdracht met de Stichting Hypotheekleed van Pieter Lakeman en Stichting Steunfonds Probleemhypotheken van Jelle Hendrickx, maar dit stuit op weerstand.

Lakeman zegt te willen voorkomen dat zijn achterban te veel onder druk komt te staan. En Hendrickx vindt het te vroeg om de volmachten te overleggen. „Het moet de curatoren duidelijk zijn geworden dat wij echte mensen vertegenwoordigen.”

De DSB van Dirk Scheringa ging vorige maand failliet nadat spaarders massaal hun geld van de rekeningen hadden gehaald. DSB werd al langer geplaagd door berichten dat klanten met hoge schulden werden opgezadeld. Er zijn meer dan tien partijen opgestaan die opkomen voor de belangen van gedupeerden. (ANP)