Nachten zacht

Niet alleen overdag zijn de temperaturen de komende dagen hoog, ook in de nachten liggen de waarden ver boven het gemiddelde van deze tijd. Een graad of 3 is ’s nachts normaal rond het midden van november, en komende nacht zitten we daar ruim boven met ongeveer 10 graden.

Ook vanmiddag is het ronduit zacht met in het noorden 14 en in de zuidelijke provincies 16 graden. Dit alles heeft te maken met een ferme zuidwesten- tot zuidenwind die vanaf de Atlantische Oceaan zeer zachte lucht aanvoert. Aan de kust is deze vanmiddag krachtig tot hard, 6 tot 7 Beaufort, en boven land veelal matig tot vrij krachtig, 4 tot 5. Er valt verspreid een aantal buitjes en af en toe breekt de zon door.

Morgen wordt het hemeldek wat opener en komt de zon vaker tevoorschijn, al blijft de zonneschijn beperkt. De bewolking overheerst en op diverse plekken valt een bui. De wind draait naar het zuidwesten en zwakt ook af naar windkracht 3 boven land tot 5 aan de kust. Hiermee wordt de aanvoer van zachte lucht iets afgesneden. De temperatuur gaat dan ook een fractie omlaag met in de noordelijke helft van het land 12 graden en in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg nog 14 graden.

Na het weekeinde trekt de zuidwestenwind opnieuw aan en blijft het wisselvallig met soms een bui of een beetje regen. De zachte temperaturen houden wel aan, met waarden tussen 10 en 13.