Kort nieuws voorpagina

Klimaatchef VN: geen afrondingin Kopenhagen

Den Haag, 14 nov. - De onderhandelingen over een nieuw klimaatverdrag worden volgende maand in Kopenhagen niet afgerond. Dat zegt de Nederlander Yvo de Boer, klimaatchef van de VN, tegen deze krant. Hiervoor is zeker nog een half jaar nodig. Wel denkt De Boer dat de landen het eens worden over de uitgangspunten: reductie broeikasgassen rijke landen, financiering klimaatbeleid in ontwikkelingslanden, bijdragen van China en India. Pagina 5

Banden tussen jury en Rem Koolhaas

Rotterdam, 14 nov. - Diverse juryleden die Rem Koolhaas uitkozen als ontwerper van een stadskantoor in Rotterdam hebben banden met hem, zo blijkt uit onderzoek van deze krant. Pagina 7

FAO: ander toezicht hongerbestrijding

Amsterdam, 14 nov. - De Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de VN wil een nieuwe impuls geven aan de strijd tegen honger. Een vernieuwd Comité voor Voedselzekerheid, waarin alle VN-lidstaten een stem hebben, moet het mondiale toezichtsorgaan worden. Pagina 13

‘Recht advocaat grof geschonden’

Amsterdam, 14 nov. - Het Openbaar Ministerie heeft „op grove wijze” het recht op vertrouwelijk contact tussen advocaat Peter Plasman en zijn cliënten geschonden door heimelijk inzage te vragen in zijn bankafschriften van zijn kantoor. De zaak houdt verband met de moord op kroegbaas Thomas van der Bijl. Pagina 3

Turkije wil meer voor Koerden doen

Ankara, 14 nov. - Turkije heeft nieuwe voorstellen gedaan om de Koerdische minderheid tegemoet te komen, maar ze voorzien niet in amnestie. Pagina 5

Alphen zet claim bouwfraude door

Alphen a/d Rijn, 14 nov. - Alphen a/d Rijn zet een claim door tegen bouwbedrijven die waren betrokken bij de bouwfraudeaffaire. Volgens ingewijden gaat het om 6 miljoen euro. Pagina 3

Campus Maastricht

MAASTRICHT, 14 NOV. - Oud-directeur Verzijlbergh van corporatie Servatius zoekt investeerders om de afgeblazen campus in Maastricht toch te realiseren. Pagina 15