Kort nieuws Sport

Supporterscafé FC Oss dicht uit angst voor rellen

Oss, 14 nov. - Een café in Oss dat dient als verzamelplaats voor supporters van eerste divisieclub FC Oss, bleef gistermiddag dicht. De rechter had dat dezelfde dag in een mondelinge uitspraak bepaald, nadat de kroegeigenaar een kort geding had aangespannen tegen het besluit van burgemeester Herman Klitsie van Oss. De burgemeester vreesde op basis van eerdere ongeregeldheden voor een verstoring van de openbare orde, voorafgaand aan het duel van FC Oss gisteravond tegen SC Cambuur. Aanleiding waren incidenten bij de laatste thuiswedstrijd, toen politie en supporters van de tegenpartij vanaf het caféterrein met stenen werden bekogeld. De rechter achtte het belang van de gemeente groter dan dat van de exploitant. De wedstrijd eindigde in een 5-4 zege voor Cambuur. De Graafschap is de nieuwe koploper van de eerste divisie door een zege op Telstar (1-0). (ANP)

Blijlevens nieuwe ploegleider van Vos

Rijswijk, 14 nov. - Oud-wielrenner Jeroen Blijlevens is vanaf 1 januari de nieuwe ploegleider van het team van Marianne Vos, dat na de val van DSB Bank zonder hoofdsponsor zit. Hij volgt in die functie Arthur van Dongen op, die bij het Rabobank Continental Team aan de slag gaat. „Met Jeroen trekken we een ploegleider aan die veel ervaring heeft en weet wat het is om op topniveau actief te zijn”, reageerde de wereldkampioene veldrijden. (ANP)

Tafeltennissters Heerlen door in CL

HEERLEN, 14 nov. - De tafeltennissters van Heerlen hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Limburgse club won gisteravond ook het derde duel in de groepsfase. Het werd in Heerlen 3-0 tegen het Italiaanse Castel Goffredo. Li Jie verzaakte als kopvrouw niet en won van Daniela Dodean met 3-1. Ni Xialian bracht het tweede punt binnen door Yang Xiaoxin te verslaan met 3-2. Li Jiao had vervolgens weinig moeite met Nicoletta Stefanova: 3-0. (ANP)

Middelkoop zes weken geschorst

AMERSFOORT, 14 nov. - Proftennisbond ATP heeft Matwé Middelkoop voor zes weken geschorst. Dat heeft de nationale bond KNLTB gisteren bekendgemaakt. Middelkoop werd gestraft omdat hij zich in september terugtrok uit het challengertoernooi van Banja Luka om de zieke Raemon Sluiter te vervangen voor het Daviscupduel met Frankrijk. De KNLTB betreurt het besluit en neemt de boete van 10.000 dollar (een kleine 7.000 euro) voor zijn rekening. (ANP)

Turners bereiken finales in Stuttgart

Stuttgart, 14 nov. - Turner Epke Zonderland heeft gisteren bij wereldbekerwedstrijden in Stuttgart twee finaleplaatsen bereikt. Op rek, het toestel waarop hij tweede werd bij de WK, was Zonderland in de kwalificaties de beste. Op brug bereikte hij de finale als vierde. Ook Jeffrey Wammes komt vandaag twee keer in actie. De turner kwalificeerde zich op vloer en rek. Op sprong was hij door een val kansloos. (ANP)